Cák Község Önkormányzata az idei évre úgy döntött, hogy a korábbi években megszokott fesztiválszerű őszi rendezvényét a koronavírus helyzetre való tekintettel nem tartja meg.
 
Helyette a cáki műemlék pincesor 3 hétvégén keresztül (okt. 10-11; okt. 17-18., okt. 24-25.) kibővített kínálattal szeretne programlehetőséget kínálni az érdeklődőknek a korábban megszokott fesztiváli körítés elhagyásával.
A "Cáki gesztenyés hétvégék" elnevezésű rendezvény lehetőséget biztosítunk a helyi és a községhez köthető termelők és kézművesek bemutatkozására. A kilátogató vendégek műemléki környezetben kóstolgathatják a cáki lányok és asszonyok gesztenyés és egyéb finomságait, ízlelgethetik a helyi borokat.
 
Délutánonként egy-egy énekszó és dallam is felcsendül.
A kisgyermekes családok részére külön gyerekszigettel készülünk, lesz ugráló vár, kültéri játékok, pattogatott kukorica, vattacukor, stb.
 
A rendezvény a Cáki Sportegyesület és a Cáki Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjainak aktív közreműködésével valósul meg, akik sült gesztenyével és hétvégenként más és más egytálételekkel is készülnek, valamint a környező hagyományőrző és más egyesületek is tiszteletüket teszik a hétvégék valamelyikén, ki vendégszereplőként, ki aktív résztvevőként.
 
Célunk, hogy közösségi összefogással egy családias és a helyszín hangulatához illő programot kínáljunk.
 
A rendezvény belépőjegy ellenében látogatható, a belépőjegy egységesen 500,- Ft/fő (14 év alatt ingyenes). Az önkormányzat a rendezvényen befolyt összeggel a civil szervezetek működését kívánja segíteni.
A helyi lakosok számára a rendezvény látogatása ingyenes!
 
A gépjárművek parkolására a kihelyezett jelzések figyelembevételével, valamint a KRESZ szabályok betartása mellett a környező utcákban lesz biztosítva. Szükség esetén a külön parkolórész kerül megnyitásra.
 
Kérjük a rendezvényre látogatóktól a vonatkozó egészségügyi rendszabályok betartását, különösen az alábbiakat:
- tartsuk a szociális távolságot,
- gyakran és alaposan mossunk (fertőtlenítsünk) kezet,
- ne látogassa a rendezvényt, akinek tünetei vannak.
 
A szájmaszk használata ajánlott!
 
Az önkormányzat jogot formál arra, hogy a rendezvény területén egyidejű tartózkodók létszámát 500 főben korlátozza mindannyiunk biztonsága érdekében.
 
Kérünk mindenkit a fentiek elfogadására és betartására.
 
Előre is köszönjük megértő és felelősségteljes hozzáállását!